Caframo Ecofans

De Canadese Caframo Ecofan is een gepatenteerde ventilator die speciaal is ontworpen voor gebruik op een hout- of gaskachel.

Het doel van de ventilator is om de warme lucht circulatie te optimaliseren en de ruimte sneller en gelijkmatiger te verwarmen. Het warmtecomfort wordt hiermee verhoogd en gelijktijdig tot 18% aan brandhout bespaard!

De Caframo Ecofan doet dit alles zonder verbruik van energie, de energie wekt de fan zelf op d.m.v. een Peltier-element. Dit element kan een verschil van temperatuur omzetten in stroom.

De voet van de Ecofan wordt warm door de temperatuur van de kachel, bovenaan heeft de Ecofan veel koelribben en koelt snel weer af, dit temperatuur verschil  zorgt er voor dat het Peltier-element in de Fan stroom opwekt en de propellor laat draaien.

Een stroming van warme lucht wordt over de kachel geblazen de ruimte in, de ruimte wordt gelijkmatiger en sneller warm. Afhankelijk van het type Ecofan, wordt een geruisloze luchtverplaatsing gerealiseerd van 180 tot 297 M3/uur

Naast de Caframo Ecofan verkopen we andere types, merken en modellen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.